Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه کیهان گزارشی درباره مشکلات پیام‌رسان‌های بومی و عدم حمایت آن‌ها توسط مسئولان منتشر کرده است که بخش‌های مهم آن را در ادامه می‌خوانید.

همواره کارشناسان و مدیران سرویس‌های داخلی بر این عقیده بودند که زیرساخت کافی و قوی برای رقابت با سرویس‌های خارجی وجود ندارد و به همین دلیل برخی کاربران ‌ترجیح می‌دهند از سرویس‌های خارجی استفاده کنند به عبارت دیگر، اگرچه طی سال‌های اخیر پیام‌رسان‌ها به‌عنوان مهم‌ترین و پرکاربردترین سرویس پایه پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند اما آن‌طور که باید مورد اقبال عموم جامعه واقع نشدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون در حالی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدام به راه‌اندازی مرکز داده شهید سردار سلیمانی کرده است تا در فاز نخست بخشی از نیاز سرویس‌های پایه مرتفع شود،که مدیران این وزارتخانه بر این باورند که مشکل سرویس‌های پایه به‌خصوص پیام‌رسان‌ها سخت‌افزار نیست بلکه نرم‌افزار است، مسئله‌ای که مدیران پیام‌رسان‌ها با آن مخالف هستند.

ایجاد فضای رقابت در فضایی نابرابر

عضو هیئت‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در گفت‌وگو با کیهان اظهار داشت:  مسئله‌ حائز اهمیتی که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است مشکل اصلی پیام‌رسان‌ها است. برخلاف اینکه عنوان می‌شود مشکل اصلی سخت‌افزار و ارتباطات است، ما معتقدیم مشکل اصلی پیام‌رسان‌ها نرم‌افزار و تجربه‌ کاربری است.

بنابی ادامه داد: با شرایطی که مشکل اصلی پیام‌رسان‌ها ارائه خدمات خاص و بومی ‌است، اگر پیام‌رسان‌ها بتوانند این خدمات را متنوع و باکیفیت کنند چرا کاربران از آنها استفاده نکنند؟ کدام کاربر می‌تواند از طریق تلگرام یا واتس‌آپ پول جابه‌جا کند، یا بلیط قطار خریداری کند؟ این در حالی است که اگر یک پیام‌رسان بومی ‌بتواند خدمات قابل ملاحظه‌ای را ارائه دهد کاربران به آن اعتماد می‌کنند.

وی با‌ اشاره به اینکه پیش از این تمام انتقادها بر این بود که اگر پیام‌رسان‌ها کار نمی‌کنند دلیلش ضعف زیرساخت و نبود سرور است، اظهار داشت: منتقدین همواره شرایط پیام‌رسان‌های داخلی با خارجی را از نظر زیرساخت مقایسه می‌کنند این در حالی است که به‌عنوان نمونه تلگرام همزمان با افزایش کاربرانش اقدام به توسعه زیرساخت و سرورهایش کرده است، بنابراین مطمئن باشید اگر پیام‌رسان‌های داخلی بتوانند اعتماد کاربران را جلب و اقناع کنند که سرویس آنها سرویس خوبی است، هرچه تعداد کاربران آنها افزوده شود ما خدمات سخت‌افزاری بیشتری در اختیار آنها قرار می‌دهیم اما این درست نیست که یک پیام‌رسان با ظرفیت محدود توقع داشته باشد که تمامی ضعف‌های آن را دولت مرتفع نماید.

حمایت از پیام‌رسان‌ها مرحله‌ای و طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی خواهد بود

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در گفت‌وگو با کیهان در پاسخ به این سوال که چرا راه‌اندازی مرکز داده‌ شهید قاسم سلیمانی دیر انجام شد؟، گفت: طبق مصوبه سیاست‌ها و اقدامات ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی مصوبه شورای عالی فضای مجازی تأکید شده است که اقدام‌ها و حمایت‌ها مرحله‌ای و در سه سطح ابتدایی، میانی و ملی باید انجام شود. بر اساس همین مصوبه حمایت‌ها دائمی‌نیست و تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که سه پیام‌رسان با پنج میلیون کاربر ایجاد شوند. علاوه‌بر این تأکید شده که متناسب با پیشرفت باید اقدام‌های حمایتی صورت بگیرد.

آذری جهرمی افزود: مرکز داده شهید حاج قاسم سلیمانی تنها برای پیام‌رسان‌ها نیست، بلکه سرویس‌های موتور جست‌وجو و ایمیل و آموزش مجازی نیز از این مرکز داده بهره‌مند خواهند شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با‌ اشاره به اینکه پیام‌رسان‌ها نیز باید در افزایش توانمندی‌ها و خدماتشان تلاش کنند، بیان کرد: کاربران در شرایطی که یک پیام‌رسان داخلی و یک پیام‌رسان خارجی در دسترسشان است، نگران کیفیت، سرعت و حتی امنیت اطلاعات‌شان هستند به همین دلیل ممکن است به سمت استفاده از پیام‌رسان خارجی بروند، با چنین شرایطی پیام‌رسان‌ها باید خدماتی ارائه دهند که آن سرویس خارجی قادر به ارائه آنها نیست. در مصوبه شورای عالی فضای مجازی تشریح شده که چه سازمان‌ها و نهادهایی باید خدماتشان را از طریق پیام‌رسان‌های داخلی ارائه دهند، مشخص شده که وزارت ارشاد، قوه قضائیه، وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما و بانک مرکزی چه وظایفی در قبال پیام‌رسان‌های داخلی دارند.

آذری جهرمی افزود: ما معتقدیم مشکل پیام‌رسان‌های داخلی سرور و پهنای باند نیست، بلکه خدماتی است که باید از طریق پیام‌رسان‌ها ارائه شود اما انحصار شده و ارائه نمی‌شود و این سبب می‌شود تا وجه تمایز بین پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی ایجاد نشود.
 مدل حمایت از پیام‌رسان‌ها باید اصلاح شود

قرار است به پیام‌رسان‌ها کمک شود یا ...؟

رئیس هیئت‌مدیره ایمیل بومی‌ چاپار در گفت‌وگو با کیهان در پاسخ به این سوال که آیا مشکل پیام‌رسان‌های داخلی نرم‌افزاری است یا سخت‌افزاری، گفت: اینکه عنوان شود پیام‌رسان‌های داخلی مشکل نرم‌افزاری دارند درست است اما نکته مهم این است که یا قرار است به پیام‌رسان‌ها کمک شود و یا قرار است بهانه از دست پیام‌رسان‌ها گرفته شود.

سلمان افشار افزود: با این شرایط به‌نظر می‌رسد اگر مدیران به مشکلات پیام‌رسان‌های داخلی‌اشراف دارند بهتر است اقداماتشان در راستای حل مشکلات آنها  انجام شود. به واقع اگر قرار است حمایت‌ها در راستای رشد و توسعه پیام‌رسان‌های داخلی انجام شود باید حمایت‌ها به‌گونه‌ای باشد که مشکلاتشان حل شود و این‌طور نباشد که اقدامی انجام شود اما نه در ارتباط با حل مشکلات بلکه با این نیت که اثبات شود پیام‌رسان‌های داخلی در ارائه خدمات ناتوان هستند.

وی ادامه داد: البته در بحث حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی تنها وزارت ارتباطات نیست، بلکه طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای برخی از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های حاکمیتی وظایفی تعیین شده که اگر به این وظایف عمل شود مشکلات پیام‌رسان‌ها به مرور زمان حل خواهد شد اما شیوه حمایت دولت که مشکلات را بداند اما آنها را مرتفع نکند نیز غلط است و باید مدل حمایت از پیام‌رسان‌ها اصلاح شود.

مشکلات پیام‌رسان‌ها تنها نرم‌افزاری نیست

مدیر پیام‌رسان بومی ‌ایتا نیز در گفت‌وگو با کیهان در پاسخ به این سوال که آیا مشکل پیام‌رسان‌های داخلی سخت‌افزاری است یا نرم‌افزاری، گفت: به واقع یکی از مشکلات پیام‌رسان‌های داخلی که مورد اقبال کاربران واقع شدند زیرساخت و نبود سرور کافی بود، به همین دلیل پیشنهاد ایجاد مرکز داده مرکزی را به دولت ارائه کردیم که به‌صورت موقت خدمات و امکاناتی به سرویس‌های داخلی داده شود.

محسن غفاری افزود: اما اینکه عنوان شود مشکل پیام‌رسان‌های داخلی تنها نرم‌افزاری است درست نیست بلکه مجموعه‌ای از عوامل دست به دست هم می‌دهند که پیام‌رسان‌های داخلی آن‌طور که باید به نقطه مطلوب نرسند. علاوه‌بر این مشخص نیست که چه تعداد سرور قرار است در اختیار پیام‌رسان‌ها قرار بگیرد، در حال حاضر پیام‌رسان ایتا تعداد قابل توجهی از سرور را در اختیار دارد و سرورهایی که قرار است در اختیار ما قرار بگیرد باید بتواند ظرفیت قابل توجهی را در اختیار ما قرار دهد که اگر این‌طور نباشد این حمایت باز هم کم است.

غفاری ادامه داد: متأسفانه در بدنه مدیریتی فضای مجازی کشور اراده‌ای برای رشد پیام‌رسان‌های داخلی وجود ندارد و به جای اینکه مدیران از ما مطالبه کنند که خدمات ارائه دهیم، ما به دنبال این هستیم که بتوانیم دایره خدماتمان را توسعه دهیم. وی در واکنش به اظهارات عضو هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: نسخه ios پیام‌رسان ایتا نیز حدود پنج ماه است که در دسترس کاربران قرار گرفته و بهتر است مدیران اطلاعاتشان را درباره توانمندی‌های پیام‌رسان‌های داخلی به روز کنند.

اگر سرور بیشتری داشته باشیم کاربران بیشتری خواهیم داشت

مدیرعامل پیام‌رسان سروش پلاس نیز در این‌باره به کیهان گفت: مسئله پیام‌رسان‌ها صفر و یک نیست بنابراین مشکلات پیام‌رسان‌ها تنها نرم‌افزار یا سخت‌افزار نیست.

مرتضی رحیمی‌افزود: ما اکنون حاضریم اثبات کنیم که با مدلی که در پیام‌رسان سروش پلاس در پیش گرفته ایم توانایی میزبانی کاربران بیشتری را داریم و این یعنی اگر سرور و سخت‌افزار کافی در اختیار ما قرار بگیرد می‌توانیم خدمات و امکانات بیشتری را به کاربران ارائه دهیم که موجب جذب کاربران بیشتری می‌شود.

رحیمی‌افزود: علاوه‌بر این، سخت‌افزار مرکز داده‌ای که افتتاح شده، سخت‌افزار قوی و قابل قبولی نیست. سرورهایی که قرار است در اختیار ما قرار دهند از سرورهایی که اکنون در اختیارمان است ضعیف‌تر است، علاوه‌بر این اگر قرار است سروش پلاس یا هر پیام‌رسان داخلی دیگری بتواند خدماتی به مانند خدمات تلگرام ارائه دهد باید مطالعه تخصصی شود که تلگرام با چه زیرساخت و چه تعداد سروری در حال خدمات‌دهی است.

چرا مدیران مشکلات واقعی پیام‌رسان‌ها را حل نمی‌کنند؟

همچنین، مدیرعامل پیام‌رسان آی گپ در گفت‌وگو با کیهان در این‌باره گفت: اینکه پیام‌رسان‌های داخلی مشکلات نرم‌افزاری دارند صحیح است اما این مشکل به تنهایی نیست بلکه مجموعه‌ای از مشکلات زیرساخت، دیتا سنتر و معماری و نرم‌افزار باعث شده تا پیام‌رسان‌های داخلی نتوانند به مانند رقبای خارجی پیشرفت کنند.

میثم عسگری افزود: علاوه‌بر این در نظر داشته باشیم که تا پیش از فیلتر تلگرام و روی کار آمدن پیام‌رسان‌های داخلی چه تجربه‌ای در ایجاد پیام‌رسان‌های داخلی داشته‌ایم؟ از سوی دیگر باید در نظر داشته باشیم که چه کسانی مشکلات پیام‌رسان‌ها را تنها نرم‌افزاری می‌بینند، اگر این اظهارات را مدیرعامل مایکروسافت انجام دهد صحیح است اما افرادی این اظهارات را می‌کنند که یک نمونه موفق عملیاتی که توانایی رقابت با نمونه خارجی داشته باشد را نتوانستند ایجاد کنند.

عسگری ادامه داد: اگر مدیران معتقدند مشکل ما پیام‌رسان‌ها نرم‌افزاری و فنی است چرا در این‌باره قدمی ‌برداشته نمی‌شود؟ ما معتقد هستیم که مدیران راهکاری برای حل مشکلات واقعی پیام‌رسان‌های داخلی ندارند.

اهمیت فضای مجازی و لزوم راه‌اندازی شبکه‌ ملّی اطّلاعات از نگاه رهبر انقلاب

رهبر انقلاب که پیش از این‌بارها بر اهمیت فضای مجازی و لزوم راه‌اندازی شبکه‌ ملّی اطّلاعات تأکید داشته‌اند، دوم شهریورماه امسال نیز در ارتباط تصویری با هیئت دولت در باب اهمیت فضای مجازی ضمن گلایه از عقب ماندن از زمانبندی تحقق شبکه ملی اطلاعات فرمودند: «یک مسئله که من اصرار دارم روی آن تکیه بکنم، مسئله فضای مجازی است؛ خب فضای مجازی خیلی مهم است. آقایانی که در زمینه فضای مجازی نظراتی دارند و ابراز می‌کنند و گاهی می‌گویند که این جزو زندگی اصلی مردم است - که ما هم قبول داریم؛ الان واقعاًً فضای مجازی، یک بخش حقیقی از زندگی مردم شده؛ حالا دولت الکترونیک و از این قبیل که به جای خود محفوظ است-  شکّی نیست [امّا] آنچه عرضِ من است و من روی آن تکیه می‌کنم این است که فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیارِ ما دارد مدیریّت می‌شود؛ بحث این است.

فضای مجازی یک چیزی نیست که آدم بتواند مثل یک آب روانی هر جور که می‌خواهد از آن استفاده بکند؛ دیگران دارند این آب را به یک سمتی که خودشان می‌خواهند هدایت می‌کنند؛ آنها دارند مدیریّت می‌کنند این فضا را.

خب وقتی که ما می‌دانیم کسانی از بیرون دارند فضای مجازی را - که ما هم دست‌اندرکارش هستیم و مبتلابهِ ما است-  هدایت می‌کنند و مدیریّت می‌کنند، ما نمی‌توانیم بیکار بنشینیم در مقابل او؛ ما نمی‌توانیم مردممان را که با فضای مجازی ارتباط دارند، بی‌پناه رها کنیم در اختیار آن مدیری که دارد پشت پرده، فضای مجازی را اداره می‌کند. عوامل مسلّط بین‌المللی در این زمینه‌ها به شدّت فعّالند: از لحاظ خبردهی، خبررسانی، تحلیل داده‌ها و امثال گوناگون؛ هزاران کار دارد انجام می‌گیرد روی فضای مجازی. به خاطر این است که بنده روی مسئله‌  شبکه‌ ملّی اطّلاعات این‌ همه تأکید می‌کنم.

این شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملّی فضای مجازی که تشکیل داده‌ایم و بنده اصرار داشتم و دارم که این [شورا] تشکیل بشود و رؤسای محترم در آن شرکت کنند و تصمیم‌گیری کنند و اجرا کنند، به‌خاطر اهمیت این مسئله است؛ نمی‌شود این مسئله را رها کرد. و من می‌بینم که آن اهتمام لازم به خرج داده نمی‌شود. خب الان شبکه‌ ملّی اطّلاعات اجزائی دارد، این اجزا باید در زمان‌بندی‌های مشخّص تحقّق پیدا کند؛ آدم می‌بیند که تحقّق پیدا نمی‌کند، از زمان‌بندی‌ها عقبند؛ یا سیاست‌های اصولی‌ای در زمینه پهنای باند وجود دارد که مکرّر ابلاغ شده، خب این سیاست‌ها باید رعایت بشود و اینها مورد درخواست و تأکید مؤکّد اینجانب است.»

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: روزنامه کیهان فناوری اطلاعات فضای مجازی توسعه مصوبه شورای عالی فضای مجازی مشکل پیام رسان های داخلی گفت وگو با کیهان حمایت از پیام رسان ها مشکلات پیام رسان ها اختیار ما قرار تنها نرم افزار نرم افزاری یک پیام رسان نرم افزار ی فضای مجازی راه اندازی انجام شود مرکز داده سخت افزار مشکل اصلی ت می کنند حمایت ها ی نیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۷۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی ربیعی، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در نشست «بررسی تاثیر سیاستهای اقتصادی و اجتماعی در رشد و توسعه اقتصادی در فضای فناوری اطلاعات» که از سوی گروه علمی تخصصی اقتصاد رسانه «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات» برگزار شده بود، سخن می گفت، با بیان اینکه متاسفانه از روز اولی که اینترنت در کشور ما آمد، دائما به دنبال آسیب شناسی بودیم و بحث های اندکی به مساله فرصتهای نهفته در آن پرداختند، گفت: این نگاه عمدتا ناشی از سطح فردی و بررسی تاثیر آن بر رفتارهای فردی بوده و از روز اول با نگاه آسیب شناسانه به سمت آن رفتیم و تنها حوزه ای که برای ما اهمیت داشته،رفتارهای فردی بوده است. در واقع با مشاهده رفتارهایی که خلاف سنتها و ارزشهای مالوف ما بوده، نوعی احساس خطر ایجاد شده است.

دوران دو رئیس قبلی قوه قضائیه، یکی از دورانهای بسیار تلخ فضای مجازی بود

بنابر روایت جماران، وی با بیان اینکه در سطح بعد باید آیین نامه ها و سیاست گذاری ها را بررسی کرد، توضیح داد: برای نمونه، قانون مجلس و آیین نامه هایی که قوه قضائیه مطرح می کند به این مسائل می پردازند و دوره دو رئیس قبلی قوه قضائیه یکی از دورانهای بسیار تلخ فضای مجازی بود و بیشترین فشارها بر گسترش فضای مجازی در این دوران ها سامان گرفته بود.

ربیعی با تاکید بر ضرورت توجه به فلسفه حکمرانی فضای مجازی و حوزه تکنولوژی های اطلاعاتی و ارتباطی ، گفت: فهم این سطح به ما کمک می کند که دریابیم چه اتفاقی در حوزه سیاست گذاری ها و همچنین رابطه مردم با فضای مجازی و تکنولوژی اطلاعاتی می افتد. درک این سطح به ما برای فهم علل اتفاقات کمک می کند. به تعبیری باید بررسی کرد عوامل و عناصر اصلی فلسفه حکمرانی دیجیتال و تکنولوژیهای ارتباطی، چه عواملی هستند.

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: میان رویکردها و استراتژی های فلسفه ساز حکمرانی کشور، میان استراتژی بقا و توسعه گرفتار شده ایم. این وضعیت کنشها و سیاستهای ما را تحلیل می کند. از دهه ۷۰ این بحث بود که آیا می خواهیم خودمان را کماکان بسط دهیم به سطح جهان را قدرت خود را حفظ کنیم، آن زمان جمعبندی شد که ما هم توسعه و هم بقا می خواهیم. اما متاسفانه در روندی که طی شد، فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است.

استراتژی بقا باعث شده سیاستهای امنیتی در امر فضای مجازی چربیده است/ از ساحت تکنولوژی های ارتباطی امنیت زدایی کنیم

وی توضیح داد: وقتی فلسفه حکمرانی ما بقا است، تمام تکنولوژی ها بر اساس آن سنجیده می شود. استارتاپها را این گونه ارزیابی می کنند. نسبت مردم با فضای مجازی، در همین ارتباط سنجیده می شود. ما باید این نکته را درک کنیم؛ می توانستیم درباره تکنولوژی های اطلاعاتی و فضای مجازی بحث اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و امنیتی کنیم، اما استراتژی بقا ما را به سمتی برده است که سیاستهای امنیتی بر سایر سیاستها در امر فضای مجازی چربیده و این گرفتاری اصلی ما است. باید از ساحت تکنولوژی های ارتباطی امنیت زدایی کنیم. وقتی نگاه و فلسفه این گونه جلو می رود، به رغم هر اسمی که بر توسعه می گذاریم، تحمل الزامات و نتایجش را نداریم و بنابراین عملا به جایی نمی رسیم؛ چرا که فلسفه بقا حاکم است.

ربیعی با بیان اینکه بنیانهای نظری و فلسفه وجودی حکمرانی ما گسترش پهنای باند اینترنت را بر نمی تابد، خاطرنشان کرد: حکمرانی ما می گوید پهنای باند را می خواهم، اما نه می تواند الزامات آن را رعایت کند و نه از نتایجش خوشش می آید. بنابراین پهنای باند ما عملا دچار مشکل می شود. آثار توسعه در فضای مجازی متاثر از این دیدگاه است و با جزمیتی که وجود دارد، شرکتهای استارتاپی ما تهدید محسوب می شوند. در حالی که اگر همه جهان بگویند هوش مصنوعی، آینده اقتصاد جهان و ثروت جهان تعداد مشاغل ما در خدمات شبکه های اجتماعی و فضای مجازی است، چون آن نگاه می ترسد، استارتاپ به جای اینکه سکو و جهش توسعه و اقتصاد کشور باشد، جهش وابستگی کشور و جهش دیدگاه هایی که ارزشهای نامالوف را دنبال می کنند تلقی می شود.

جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده

وی با بیان اینکه جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده و در عمل صرفا استراتژی «بقا» را دنبال می‌کند، تاکید کرد: عنصر اصلی تاثیرگذار بر سیاستگذاری این نکته است که ما دائما و ناچارا به فراز و نشیب و کشاکش و آیین نامه های مختلف می رسیم که متاثر از این عامل در حکمرانی است.

در این نشست که در دفتر روزنامه شرق برگزار شد، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارزیابی از فضای مناسب کار برای کارآفرینی در کشور، اظهارداشت: درباره اینکه چرا شکست خوردیم و کجاها موفق بودند، بحث های زیادی می شود. در حالی که این مساله بسیار ساده است. از دوره ۷۶ تا ۸۴ را می توانیم بررسی کنیم، دوره ۹۲ تا ۹۷ هم بررسی کنیم. نیازی به تحلیل و واکاوی های عمیق نداریم. این دو دوره که در آن سیاستها جامع نگر هستند و روابط بین الملل درست است و جامعه مدنی نفس می کشد، درخشان ترین دوران اقتصادی همان دوران است. از ۹۴ تا روی کار آمدن ترامپ، شکوفاترین دوران استارتاپی در ایران را داشتیم، شرکتهای دانش بنیان هم دوران خوبی داشتند. اما اکنون با بازی با کلمات، بحث دانشگاه های «حکمت بنیان» را مطرح می کنند و روشن نیست که این شاخص چگونه می خواهد سنجیده شود.

با تعابیری مانند دانشگاه «حکمت بنیان»، دل خوش می کنند

ربیعی گفت: با این کلمات که فریبایی دارد، دل خوش می کنند و تحت پوشش آنها آسوده می خوابند و تصور می کنند این کلمات برای ما خوشبختی و سعادت می آورند!

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: یک تفکر ما را نیازمند توسعه و پذیرفتن نتایج و الزامات آن می داند و معتقد است باید برای مدیریت نتایج آن برنامه ریزی درست کرد، اما ما چون در این حوزه وارد نمی شویم، با بخشهای سنتی وارد چالش نمی شویم و چالش ما با بخشهایی است که مرتبط با فضای ارتباطی مبتنی بر شبکه های اطلاعاتی است.

تعطیلی شنبه توطئه نیست/تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست

ربیعی با بیان این اعتقاد که بسیار تاکید کرده ایم که تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست، بلکه تغییر ارزشها است، تصریح کرد: اینگلهارت هم مطالعه کرده و می گوید کل جوامع این تغییرات را دارند. در هر جامعه ای به شکلی است. تعطیلی جمعه و شنبه توطئه نیست بعد هم فضای مجازی را محل این توطئه تصور می کنند.

آنچه امروز می بینیم، نتیجه سیاستهایی است که خود ما اعمال کرده ایم

به گفته وی؛ تغییر ارزشی را می بینند، اما چون علت یابی نمی توانند بکنند، آن را توطئه می دانند. در حالی که بخشی از تغییرات ارزشی، جهانی و طبیعی است. بخشی از آن هم حاکی از سیاستهای خود ما است. آنچه که امروز می بینیم، نتیجه سیاستهایی است که خود ما اعمال کرده ایم.

ربیعی با بیان اینکه شرکتهای استارتاپی زمینه ساز ایجاد نوعی پیوندهای جهانی هستند که ما نه به الزامات آن تن می دهیم و نه نتایجش را می پذیریم، اظهارداشت: فضای شرکتهای استارتاپی در میان ۸۰میلیون نفر جمعیت تنگ است و فضای جهانی را می خواهد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اقتصاد آینده، بدون اقتصاد دیجیتال، ناقص است، توضیح داد: بیشترین میزان اشتغال را ما در آینده در بخش خدمات مبتنی بر تکنولوژی اطلاعاتی داریم. هم ثروت ایجاد می کند و هم موتور حرکت سایر بخشها می توانند رشد و توسعه یابند و هم میزان اشتغال را رشد می دهد و هر گونه کوتاهی در این زمینه رفتاری غیرامنیتی است که در واقع امنیت کشور و اشتغال و ثروت اندوزی کشور را به خطر می اندازد.

سخنگوی دولت پیشین ادامه داد: وقتی هر پدیده ای را محدود می کنیم و در جایی را می بندیم، چه هدفی داریم! وقتی با چشممان می بینیم اهدافمان محقق نمی شود، تداوم سیاستها چیست؟ هدف بستن فضای مجازی چیست؟ مگر سنجشها نشان نمی دهند که مردم تا چه میزان بالایی از فیلترشکن استفاده می کنند و نه از صداوسیمایی با این بودجه کلان! پس این محدودیتها و اختلالها چه خاصیتی دارند! همه تان هم که در شبکه های مجازی حضور دارید و تیک آبی و خاکستری هم می گیرید! این هم از آن تناقض ها است!

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899260

دیگر خبرها

  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • کسب درآمد از ایتا ممکن شد! (راه های کسب درآمد از ایتا)
  • یکی از مشکلات شهرستان اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • یکی از مشکلات اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • شباهت جالب نوه گوگوش به ترلان پروانه همه را شوکه کرد + عکس
  • ۲ شاخصه مهم «هیئت» از نگاه رهبر انقلاب/ جمعیت ملاک سنجش نیست
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید